...

27. Finans Sempozyumu

Bildiri Yazım Kuralları

Önemli Not: Sempozyuma gönderilecek bildiri metinleri daha önce herhangi bir yerde makale veya bildiri olarak sunulmamış ve basılmamış olmalıdır.

Tam Metinlerin Hazırlanması

Hazırlanan tam metinlerin, tam metin hazırlama kurallarına uygun olarak, https://finansbilim.com/TebligGonder.aspx linki aracılığıyla Finans Bilim Platformu tebliğ sistemine en geç 15 Temmuz 2024 tarihine  kadar yüklenmesi gerekmektedir.

Yazım Esasları

Tam metinler kaynakça dâhil en çok 25 (yirmi beş) sayfa olabilecektir. Bunu aşan metinler Sempozyum sekretaryası tarafından reddedilerek değerlendirmeye alınmayacaktır. Tam metinlerde Sempozyum kurulları tarafından düzeltme yapılmayacaktır. Bu nedenle yazım ve anlam hatalarından yazarlar sorumludur.

Metinlerin, aşağıda belirtilen kurallara uygun olarak ve sayfanın tek yüzünde yirmi beş sayfaya sığacak biçimde hazırlanması gereklidir.

Metinler, Windows için MS Word 2003 veya daha üzeri bir kelime işlemci programı kullanılarak hazırlanmalıdır. Hazırlanacak tam metinlerde; yazı karakteri Times New Roman, satır aralığı 1 satır, sayfa boyutu A4 (210X290 mm.) ve kenar boşlukları tüm kenarlar için 2,5 cm olacak biçimde ayarlanmalıdır.

Metin 11 punto ile iki yana yaslı olarak yazılmalı, paragraflar arasında boşluk bırakılmalıdır. Paragraflarda satır başları 1 tab girintili olmalıdır.

Bildiri şablonunu (Tam Metin) indirmek için tıklayınız.

Bildiri şablonunu (Genişletilmiş özet) indirmek için tıklayınız.

Yazım Kuralları

Yazı aşağıda belirtildiği şekilde düzenlenmelidir.

I. Başlık ve Yazar(lar)ın Adı

  • Konu başlığının her sözcüğü büyük harfle başlamalı, 14 punto koyu olarak ve satır ortalanarak yazılmalıdır.
  • Yazar(lar)ın Adı SOYADI 11 punto koyu olarak ve satır ortalanarak yazılmalıdır.
  • Akademik unvanlar, kurum ad(lar)ı 10 punto satır ortalanarak yazılmalıdır.

II. Özet

Her makalenin başında Türkçe ve İngilizce özet olmalıdır. Özetler, 10 punto büyüklüğünde ve 300 kelimeyi geçmeyecek şekilde yazılmalıdır. Ayrıca özet, yalnızca yazının amacını açıklamakla yetinmemeli, çalışmanın içeriğini tam olarak yansıtmalı, kısa yazılmalı ve makalenin önemli noktalarını veya sonuçlarını vurgulamalıdır.

III. Bölümler ve Alt Bölümler

Bölüm başlıkları 12 punto (Örn: 1. Giriş), bir alt başlıklar ise 11 punto (Örn; 2.1. Veri Seti) kısa ve koyu olarak yazılmalıdır.

Örnek:
1. Giriş;
2. Literatür Taraması
3. Yöntem……;
ve altbölümler 2.1. Veri Seti ….

IV. Şekiller ve Tablolar

Şekil yazısı alta, tablo yazısı üste gelecek şekilde yazılmalı ve içeriği Şekil/Tablo numarasının yanında başlık olarak açıklanmalıdır. Şekiller/Tablolar metin içerisine yerleştirilmelidir.

V. Kaynakça

Metin içinde belirtilen tüm kaynaklar ‘Kaynaklar’ listesi içinde yer almalıdır. Metin içinde kaynağın belirlenmesi dipnot şeklinde değil, yazarın soyadı, yayın tarihi, doğrudan aktarmalarda sayfa numarası verilerek yapılmalıdır.

Örnekler:

Bayrakdaroğlu (2010) …,Gysbergs ve Henderson (1997) Gavcar, Bayrakdaroğlu ve Uzun (2011)…Yazar sayısı 3’den fazla ise Gavcar ve diğ. (2010) … olarak verilmelidir. Kaynaklar bölümünde kaynaklar alfabetik sıra ile verilmelidir.

Kaynaklar, APA (Amerikan Psychologial Associaton) yöntemiyle belirtilmelidir (Ginsburg, 2005: 148) gibi… Dipnot verilmesi gereken durumlarda ise; yazı içinden numara verilerek, sayfa altında 10 puntoda yazılmalıdır. Kaynakça, makalenin sonunda 10 puntoda yazılmalıdır. Kaynaklar yazar soyadlarına göre alfabetik olarak sıralanmalıdır.

Kitaplar

Bayrakdaroğlu, A. (2011). Finansal Yönetim: Açıklamalı Örnekler ve Problemler. (Gözden geçirilmiş 13. Baskı) Ankara: Nobel Yayınları.

Dergiler

Çiftci, Y. (2009). Uluslararası finansal raporlama, Kocaeli İİBF Dergisi, 2 (15), 7-16.

Tezler

Ataman, A.G. (1999). İmalat Sanayi İşletmelerinde İleri Türev Ürünlerin Kullanımı. Yayınlanmamış Doktora Tezi. Ankara: A.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü.

Bildiriler

Uzun, T. ve Şener, R. (2012). Maliyet Hesaplama Yöntemleri ve Mermer Ürünleri Üreten İşletmeler İçin Uygun Yönetimin Oluşturulması. XXXI. Türkiye Muhasebe Eğitim Sempozyumunda Sunulmuş bildiri.

Genişletilmiş Özet Yazımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  • Bildiri kitabında basılmasına karar verilen genişletilmiş özetler kaynakça dahil en çok 7 sayfa olarak yazılmalıdır.

  • Bilim kurulu değerlendirilmesinden kabul almış olan bildiri sahipleri bildirilerinin genişletilmiş özetlerinin basılmasını talep edebilirler.

  • Genişletilmiş özette yer alması gereken alt başlıklar:

    • Özet ve anahtar kelimeler (özette çalışmanın amacı, yöntemi ve en önemli bulgu ya da bulguları 3 ila 6 cümle arasında özetlenmelidir)
    • Giriş ve çalışmanın amacı (giriş ve araştırmanın amaç kısmında çalışmanın hangi soruya cevap aradığı, hangi araştırma sorusu ya da sorularından yola çıkıldığı ve bu çalışmanın niçin gerekli olduğuna ilişkin okuyucuda net fikir oluşumunu sağlayacak açıklıkta bilgiler verilmelidir)
    • Çalışma konusuyla ilgili kavramsal / kuramsal çerçeve (kavramsal ya da kuramsal çerçevede, özellikle çalışma konusu ve amacıyla ilişkili doğrudan olan çalışmalar özetlenmeli ve yapılan / yapılmakta olan çalışmanın bu anlamda niçin önemli / anlamlı olduğu, hangi boşluğu dolduracağı, ilave hangi katkıyı sağlayabileceği net olarak açıklanmalıdır)
    • Yöntem (çalışmanın yöntem kısmında araştırma için kullanılan temel yaklaşım ile ana kütle, örneklem, veri toplama yöntem ve aracı ile ölçekler ile niçin tercih edildiklerine de yer verilmelidir)
    • Bulgular ve tartışma (verilerin analizi ya da kavramsal çalışmalarda ulaşılan sonuç ya da bulgular, kavramsal / kuramsal çerçeve ile ilişkilendirilerek tartışılmalı ve benzerlik ve farklılıklar ile bunların sebeplerine ilişkin değerlendirmeler yapılmalıdır. Henüz son bulgularına ulaşılmamış araştırmalar için ise beklenen ya da tahmini bulgular ve bunlara ilişkin yorum ve değerlendirmelere yer verilmelidir)
    • Sonuç ve öneriler (bu kısımda büyük ölçüde sonuçlanmış ya da devam etmekte olan araştırma bulgularına bağlı olarak, kavramsal / kuramsal çerçeve ile ilişkilendirilmiş ve ilgili yazına katkı olduğu ya da olacağı düşünülen önemli konulara yer verilmelidir. Çalışmanın beklenen yararlarına değinildikten sonra, uygulayıcı ve/veya araştırmacılara öneriler yazılmalıdır)

Yukarıda belirtilen hususlar dikkate alınmak suretiyle, genişletilmiş özet de yukarıda yer alan tam metin bildiri yazım  kurallarına/ilkelerine uyularak hazırlanmalıdır.